Konkurencia v gastronómií je veľmi veľká, tým pádom je nevyhnutné aby sa reštaurácia dokázala odlíšiť od ostatných a ponúkala skvelý gastronomický zážitok. Prostredníctvom obalových materiálov môžete zlepšiť povedomie o reštaurácii, pôžitok z jedla a vynechať tak v zákazníkovi pozitívny dojem.
Bezpečné a kvalitné obaly
Výber správneho obalu môže pre mnohé reštaurácie znamenať cestu k úspechu. Pri výbere materiálov je potrebné zvážiť, aké jedlo sa bude prenášať v obaloch a aké sú jeho podmienky pre čo najefektívnejšie udržanie chuti a skvelej prezentácie. Napríklad krabice na koláče môžu byť aj v papierových obaloch, avšak musia byť z pevného papiera, ktorý zaručí, že koláče budu v celku a stále rovnako chutné.
Pri teplých jedlách sa odporúča používať plastové obaly, nakoľko sa obal nerozmoči a jedlo tak ostane stále teplé. Nevýhodou plastového obalu je, že udržiava jedlo dlho teplé. Niektoré pokrmy sa tým môžu rozmočiť a zničia tak jeho chuť.
Uzatvárateľnosť a odolnosť pred vychladnutím
Ideálne obaly sú také, ktoré sú ľahko uzatvárateľné, sú vhodné na prenášanie a predovšetkým sa na nich zmestí logo alebo názov reštaurácie. Praktické obaly sú skvelé pre jednoduché balenie jedla bez potreby kupovať stroj na zatavovanie.
Okrem jednoduchosti nesmieme zabudnúť aj na udržiavanie tepla v obale. Ak ponúkate donášku jedla, je kľúčové mať jedlo kvalitné, teplé a sympaticky odprezentované aj v obale. Existujú špeciálne termoizolačné obalové materiály a obaly, ktoré počas celej prepravy udržia jedlo v požadovanej teplote.
Estetickosť obalov a budovanie značky
Pokiaľ sa reštaurácia sústredí na donášku jedla, čo je dnes už takmer vyžadovaná vec kvôli dobe v ktorej žijeme, obal je prvou vecou na ktorú zákazník natrafí pri kontakte s jedlom. Podľa najnovších štatistík využívanie donáškovej služby zvýši výnosy reštaurácie o takmer 15%.
Okrem zvýšenia výnosov môže reštaurácia skvelo zvýšiť aj svoje povedomie o značke. Čím viac sa logo a názov prezentuje, tým je väčšia šanca, že si ho zákazníci zapamätajú a spoja si s ním akúkoľvek skúsenosť, ktorú s reštauráciou zažili. Obaly sa môžu použiť aj na prestieranie na stôl a doplnia tak príjemnú atmosféru pri stolovaní a skvelo zvýšia skupinové povedomie a názor na reštauráciu.
Cena
Pri kúpe obalov je cena jedným z najdôležitejších faktorov pre mnohé reštaurácie. Nie každá si dokáže dovoliť kvalitné a tvrdené obaly, ktoré zaručujú udržanie jedla v kvalitnom stave pri prevážaní. Správna rovnováha kvality a ceny zaručí, že reštaurácia nebude mať zbytočne vysoké náklady, no zároveň bude ponúkať primeranú kvalitu jedál.
Pri zvážení ceny, kvality, estetiky a udržateľnosti obalových materiálov je potrebné zvážiť aj potreby reštaurácie a jedál, ktoré produkuje. Nájsť to najvhodnejšie riešenie môže byť často obtiažne, netreba ho však podceniť.