Header Ad

Šport a zdravie

Najčítanejšie

Ideálne priamočiare pohony pre priemysel

V priemysle sa využíva množstvo rôznorodej pohonovej techniky. Výnimkou nie sú ani priamočiare pohony.

 

Priamočiare pohony TMP

 

V priemyselnej výrobe tak môžeme nájsť rôzne prevedenia priamočiarych pohonov, napríklad mechanický pohon TMP 80. Priamočiare pohony TMP nájdu využitie všade tam, kde je pri dostatočnej tuhosti potrebné vykonávať kontrolované a riadené priamočiare pohyby ako napr. zdvih, posunutie, či vyklopenie.

 

Jednou z hlavných výhod priamočiarych pohonov TMP je bezpečná prevádzka vďaka samosvornosti pohybového mechanizmu po zastavení motora. Mechanickým prepojením je tiež možné použiť viacero jednotiek a dosiahnuť pritom presný synchrónny zdvih bez ohľadu na to, či sú jednotky zaťažené rovnako, alebo nie.

 

Priamočiare pohony TMP sú funkčné vo všetkých polohách. Hranaté teleso má montážne otvory na dvoch stranách v smere skrutky, čo umožňuje ideálnu montáž na hnané zariadenie a pripojenie rôznych ďalších prvkov.

 

Vhodné prevedenie pre každú aplikáciu

 

Tento typ priemyselných pohonov je založený na závitovkovom prevode a pohyblivej skrutke s trapézovým závitom. Závitovkový prevod býva zhotovený v dvoch prevedeniach: štandardnom SP, pri ktorom na jednu otáčku závitovkového hriadeľa vykoná skrutka axiálny zdvih 1 mm a alternatívnom L, pri ktorom na jednu otáčku závitovkového hriadeľa vykoná skrutka axiálny zdvih 0,25 mm.

 

Maximálna hodnota otáčok je 2500/min. Maximálny zdvih priamočiarych pohonov TMP je rôzny podľa konkrétneho prevedenia. Zároveň je možné priamočiary pohon TMP dodať vcelku s elektromotorom. Vtedy sa dodáva ešte príslušný medzikus.

 

Zdroj obrázka:

Autor: dizfoto1973 / Stock.adobe.com

    Vložte komentár

    Vaša mailová adresa nebude zverejnená.*