Header Ad

Šport a zdravie

Najčítanejšie

Gumené rohože aj vaničky do kufra vám pomôžu zachovať interiér vášho auta v čo najlepšom stave

Pokiaľ chcete, aby vaše auto vyzeralo čo najdlhšie ako nové, treba sa oň adekvátne starať. Ale nie len, čo sa týka exteriéru, ako to niektorí ľudia robia. Aj pohľad na stav interiéru totiž napovie, ako sa človek o svoje auto stará.

 

Aspoň na zimu vymeňte textilné koberčeky za gumené rohože

 

Okrem utierania prachu z palubnej dosky a iných častí interiéru treba dbať aj na koberčeky. Obzvlášť teraz, keď už skončili slnečné letné dni, keď bolo sucho a koberčeky v podstate nemalo čo znečistiť. Teraz sa už treba pripraviť na to, že čím horšie bude počasie, tým horšie budú vyzerať koberčeky v aute, najmä ten vodičov.

 

Údržba textilných koberčekov počas sychravého a upršaného počasia nie je vôbec jednoduchá. A to nehovorím ešte o zime a snehu, kvôli ktorému sú koberčeky prakticky neustále mokré alebo aspoň navlhnuté.

 

Z tohto dôvodu je dobré minimálne na zimnú sezónu vymeniť textilné koberčeky za gumené rohože do auta. Nielenže im nevadí večne mokrá obuv, ale aj ich údržba je maximálne jednoduchá. Nečistoty sa do nich „nezažierajú“ a môžete ich jednoducho vystriekať vodou.

 

Gumenú vaničku je dobré mať v kufri celoročne

 

Minimálne rovnako praktickými sú aj gumené vaničky do kufra. A nielen na zimnú sezónu, ale na celoročné použitie. Gumená vanička do kufra chráni pôvodný interiérový koberec v kufri vášho auta pred mechanickým a iným poškodením.

 

Gumené vaničky dokonca poskytujú batožinovému priestoru vášho auta aj ochranu pred prípadnými vyliatymi tekutinami, keďže majú vyvýšené okraje, ktoré zabraňujú preliatiu mimo vaničky. A vďaka protišmykovým prvkom tiež bránia pohybu vecí v kufri počas jazdy.

 

Zdroj obrázka:

Autor: New Africa / Stock.adobe.com

    Vložte komentár

    Vaša mailová adresa nebude zverejnená.*