Header Ad

Šport a zdravie

Najčítanejšie

Ako sa starať o interiér vášho vozidla?

Kúpili ste si nové auto a chcete, aby ako nové vyzeralo čo najdlhšie? To je dobre, pretože vďaka tomu bude nielen stále dobre vyzerať, ale zároveň si aj udrží čo najviac zo svojej hodnoty.

 

Vysávanie

 

Starostlivosť o auto však nezahŕňa len starostlivosť o exteriér v podobe umývania, či používaní trvácnej keramickej ochrany laku. Vynechať totiž nemožno ani interiér. A práve naň sa teraz zameriame.

 

Najzákladnejším úkonom údržby interiéru auta je vysávanie. Aj drobné kamienky, či tvrdé omrvinky totiž dokážu veľmi rýchlo spôsobiť opotrebovanie sedadiel a ďalších častí interiéru. Pozor však na to, čím interiér vášho auta vysávate, resp. akú koncovku vysávača používate. Tá by nemala mať výstupky, ktoré by interiér auta mohli namiesto vyčistenia poškodiť.

 

Starostlivosť o sedadlá

 

Prejdime na sedadlá, najskôr na látkové. Ak už na nich bude vidieť, že by čistenie naozaj potrebovali, je dobré ich vytepovať. Používajte však výlučne prístroje a prípravky určené na tepovanie interiérov áut, aby ste nepoškodili sedadlá a ďalšie látkové časti interiéru.

 

A čo kožené sedadlá, prípadne ďalšie kožené súčasti interiéru? Koža dokáže vydržať skutočne dlho, ale potrebuje na to adekvátnu starostlivosť s použitím špeciálneho prípravku na čistenie kože. Takéto prípravky dokonale vyčistia aj staré nečistoty a zároveň vytvoria na kožených povrchoch účinnú ochrannú vrstvu.

 

Plasty v interiéri

 

Zabudnúť nesmieme ešte na plastové časti interiéru. Na bežné znečistenie môže stačiť aj čistá voda, ale v prípade „zažraných“ nečistôt budete aj v tomto prípade potrebovať špeciálny prípravok, tentokrát na plasty. Ideálne taký, ktorý plastové povrchy nielen vyčistí, ale zároveň na nich vytvorí ochrannú vrstvu, vďaka ktorej budú plasty v interiéri vášho vozidla vyzerať dlhšie ako nové.

 

Zdroj obrázka:

Autor: auremar / Stock.adobe.com

    Vložte komentár

    Vaša mailová adresa nebude zverejnená.*